БНТ - "Денят започва с култура" и...музика

Днес, г-жа Станислава Армутлиева – Председател на УС на БАМП бе гост в сутрешния блок на БНТ в предаването "Денят започва с култура"

В предаването се дискутираха теми, свързани с публикувания на 25 април т.г. Годишен доклад на Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия (IFPI) за състоянието на музикалната индустрия през 2016 г. Конкретен повод бе статията "Грешната музикална революция" на журналиста Йоан Запрянов от в. "Капитал". Г-жа Армутлиева направи анализ на глобалната музикална тенденция за повишаване ръста на приходи в индустрията и промяната в нагласите на потребителите за използване на  стрийминг услуги и платформи като Spotify, Apple Music и др. Обсъдена бе и темата "Разлика в стойността"(Тhe Value Gap) в контекста на дискусията за  справедливо възнаграждение на носителите на авторски и сродни права. Гостите коментираха актуалното състояние на българския музикален пазар, където резултатите за 2016 г. са положителни, но все още са под средните за държавите - членки на Европейския съюз. 

В края на разговора г-жа Армутлиева изрази надежда за добро представяне на Кристиян Костов – българският представител на Евровизия 2017г. 

Желаем му успех!

Цялото интервю може да видите тук