МИДЕМ Дискусия за „Разлика в стойността“ (The Value Gap)

От 5 до 8 Юни 2018 г. в Палатата на фестивалите и конгресите в Кан, Франция се проведе Международното издание "Музикално изкуство" (Marché International du Disque et de l'Edition Musicale - MIDEM). Търговското изложение е водещо международно бизнес събитие за музикалната екосистема и се провежда ежегодно от 1967 г.

МИДЕМ предоставя място за срещи, бизнес разговори, политически и правни дискусии на всички ангажирани с музикалната индустрия – звукозаписни компании и международни издатели, представителни браншови организации, технологични компании, дистрибутори на дигитални и стрийминг услуги, изпълнители, продуценти, агенти, мениджъри, адвокати, предприемачи и журналисти от цял свят.
Динамиката в развитието на световния музикален пазар определя водещите теми в ежегодните срещи на фестивала. През тази година, специално внимание бе отделено на проблема „Разлика в стойността“ (The Value Gap) и продължаващите обсъждания на предложената Директива за авторско право в единния цифров пазар – тема от приоритетно значение за глобалната музикалната общност. В дискусия по темата, и като водещ група експерти, участва г-н Лудовико Бенвенути, Директор на Европейския офис на Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия (IFPI).

Източник: БАМП
Снимка : IFPI