БАМП партнира с ТеРаПро за активна комуникация на филма: „Авторското право: И ти си автор! Можеш да спечелиш от това!“, както и на свързаните с него интервюта с видни представители на българските творчески индустрии

Ина Килева – Изпълнителен Директор на БАМП и Лаури Рехард – Директор Лицензиране и Правни въпроси от Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия – IFPI, присъстваха на официалната премиера на филма „Авторското право: И ти си автор! Можеш да спечелиш от това!“,която се състоя на 18 октомври в зала „Тържествена“ на Университета за национално и световно стопанство /УНСС/.

Филмът е финансиран от Европейския офис за закрила на интелектуалната собственост – EUIPO в рамките на проект под надслов „Силата на младите хора: И ти си автор! Можеш да спечелиш от това!“.
Основната цел на филма е да запознае младата аудитория с важността на интелектуалната собственост за развитието на съвременното общество, оцеляването на таланта и съхраняването на културната идентичност. Едно от основните му послания е, че всеки млад човек е потенциален творец и съответно - носител на авторско и сродни на авторското права. Осъзнаването на собствената креативност е пътят към изграждане на лична култура на уважение към чуждото творчество и възпитано потребление на творческите продукти. Интерактивният характер на филма се проявява и в представените пет интервюта с едни от най-разпознаваемите творци и представители на българските творчески индустрии. Сред тях е председателят на УС на БАМП, Станислава Армутлиева – Саня, водещ музикален продуцент и ментор в Х Фактор България.
Проектът е реализиран от Сдружение за защита на легалното разпространение на програми - ТеРаПро, в сътрудничество със партньорските организации: Българска ИДЛО Алумни Асоциация, УНСС, Нов Български Университет, Егоист.бг, университет „Туриба“ – Латвия, и университет „Никола Ромелис“ – Литва. Асоциацията на българските музикални продуценти - БАМП е припозната като партньор на проекта в неговата последваща комуникативна фаза.
Линк към филма и интервюто на г-жа Станислава Армутлиева може да откриете тук.