Люси Дяковска влезе „В час по интелектуална собственост“ в Плевен

Поп звездата Люси Дяковска влезе „В час по интелектуална собственост“ в училището по изкуствата „Панайот Пипков“ в Плевен – инкубатор за таланти в областта на музиката, народните танци и изборазителното изкуство. На сцената в пръскащата се по шевовете реновирана училищна концертна зала освен Люси  с  аплодисменти бяха посрещнати музикалния продуцент Саня Армутлиева, създател и основен посланик на образователния проект на Българската асоциация на музикалните продуценти (БАМП) и изпълнителния директор на дружеството Ина Килева.

IFPI обединява музикалната общност в каузата на Global Goal Live

Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI) обяви подкрепата си за кампанията Global Goal Live, стартирана от Global Citizen. Основен фокус на инициативата е осигуряване на средства за целите на ООН за устойчиво развитие, справяне с крайната бедност и климатичните промени. Global Goal Live ще работи за активизиране на гражданите, правителствата и бизнеса в изграждането на глобално събитие, което ще се проведе на 26 септември 2020 г.

IFPI представи своя годишен доклад за нагласите в слушането на музика през 2019

 

Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI) оповести официално своя годишен доклад „Как слушаме музика'2019“. Текстът анализира отношението и предпочитанията към звукозаписи  на потребителите между 16 и 64 години в над 21 страни по света.

Саня Армутлиева: Добрият продуцент води артиста с обич и не му създава илюзии

Екипът и артистите като разширен вариант на семейство - така разглежда бизнеса си управителя на "Вирджиния рекърдс" и председател на УС на БАМП Станислава Армутлиева. В интервю за blitz.bg тя фиксира честността като основа за добро партньорство в музикалната индустрия. "Артистите, с които работя са много млади и моята формула за отношенията с тях минава през нещо като родителство, което съм разперила над тях. За да си добър родител трябва да обичаш децата си и обичта да те води, когато взимаш решения. Трябва обаче да имаш и познания за пътя, по който ги водиш, да не правиш компромиси с важните неща, да не ги залъгваш и да не им създаваш илюзии. Моите деца не са разглезени. Същото касае и артистите. Когато някой прекали, което се случва понякога, не пропускам да реагирам и изговаряме всеки казус. От няколко години съм си обещала с неприятни индивиди да не работя. Всичките ни артисти са добри и читави хора.", категорична е Саня. 

Музикалният продуцент Саня Армутлиева: Над 80 % от приходите на българските лейбъли и артисти идват от YouTube

Въпреки драстичната липса на респект към интелектуалната собственост България бавно, но сигурно се доближава до световната тенденция за потребление на музика през аудио стрийминг платформите. Гиганти като Spotify, Apple Music и Deezer генерират над 60 % от приходите за индустрията в световен мащаб, а редовия меломан у нас все по-бързо осъзнава, че получава неограничен достъп до каталозите на любимите си артисти на цената на два билета за кино. "През 2018 г приходите на звукозаписните компании у нас от дигитални услуги скочиха с 30 %. Това обаче не елиминира факта, че много малка част от населението е готова да плаща за музика, както и че има огромен сегмент бизнеси ползват музика с комерсиална цел, без да са взели разрешение от правоносителите и без да ги овъзмездяват за това.", споделя в интервю за в."Труд" Станислава Армутлиева, музикален продуцент и председател на УС на БАМП.

Германският съд нокаутира сайтa за стрийм риппинг Convert2MP3

Един от най-използваните по света сайтове за стрийм риппинг - Convert2MP3, спря да функционира след предприети координирани съдебни действия от страна на Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI) и националната й група в Германия – BVMI. Платформата, който има над 684 милиона посещения в рамките на последните 12 месеца, се съгласи  да освободи своите домейни и да спре да нарушава правата на звукозаписните компании в бъдеще.

Индустрията бори стрийминг пиратите с кодекс за добри практики

 

Международната федрация на звукозаписната индустрия (IFPI) се присъедини към широка коалиция от големи и независими лейбъли, издатели и организации на изпълнители в подкрепа на Кодекса на най-добрите практики в музикалния бизнес. Документът бе издаден днес и има за цел да предотврати манипулирането на стрийминга, както и да смекчи пазарните последици от него. „Стрийминг пиратството може да подкопае достоверността на класациите и да саботира точността в изплащането на роялтизи от дигиталните услуги за творците. Всички създатели на музика - от изпълнители и автори на песни, до лейбъли и издатели и отвъд тях, трябва да бъдат възнаградени справедливо за тяхната работа и инвестиции.“, коментираха в официално изявление от IFPI.

ЗВУКОЗАПИСНИТЕ КОМПАНИИ СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ИНВЕСТИТОРИ В НОВА МУЗИКА И АРТИСТИ

Звукозаписните компании влагат над $5.8 млрд. годишно в артисти и репертоар  чрез инвестиционни програми за развитие и маркетинг. Данните са посочени в специализирания микросайт на Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI)  Звукозаписните компании: Двигател на музикалната екосистема, от който става ясно, че 33.8% от глобалните годишни приходи на индустрията се насочват в разкриване на нови таланти и скок в кариерата на изпълнители по целия свят.

Дидо от D2 „В час по интелектуална собственост“: Творецът е наистина успешен, когато защитава идеята си

Каква е разликата между кавър и адаптация на песен? Трябва ли да уредим авторските си права, ако искаме да направим YouTube пародия на хит? Защо музиката на U2 никога не звучи в реклами? Това бяха част от въпросите, на които възпитаниците от Националната гимназия по приложни изкуства „Свети Лука“ получиха отговори „В час по интелектуална собственост“. Образователният проект на Българска асоциация на музикалните продуценти (БАМП) срещна бъдещите творци с музикалния продуцент Станислава Армутлиева, фронтменът на една от най-обичаните бг банди  – Деян Каменов-Дидо от D2, и юристът Десислава Матева. След събитието Дидо отдели време за снимки, автографи и разговор с дванадесетокласниците, част от които се подвизават в училищната пънк банда „Фройд“.

Искрен Тончев-Искрата „В час по интелектуална собственост“: Смехът също подлежи на авторско право

 

Трябва ли да уредим авторските си права, ако искаме да използваме фолклорен мотив във формулата си за клубен хит? Защо Coldplay никога няма да дадат своя песен за реклама на газирани напитки? Това бяха част от въпросите, на които възпитаниците от Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография получиха отговори „В час по интелектуална собственост“. Образователният проект на Българска асоциация на музикалните продуценти (БАМП) срещна бъдещите творци с изпълнителния директор на сдружението Ина Килева, с автора и артиста-изпълнител, отговорен за създаването на част от най-големите хитове в бг попа - Искрен Тончев-Искрата, и с юриста и артиста Велизар Соколов - Заки. Събитието бе заснето репортажно от възпитаници на гимназията, а след часа те направиха и импровизирана сесия на шампиона по бийтбокс - Искрата, която можете да видите в неговия Инстаграм профил.

Павел и Венци Венц „В час по интелектуална собственост“: Уважението към изкуството показва колко цивилизовано е едно общество

Защо авторското право е единственото, което продължаваме да имаме и след смъртта си? Може ли един производител на бърза закуска да използва парче на Браян Адамс в реклама на бургери? Това бяха част от въпросите, на които възпитаниците от Националната гимназия за древни езици и култури „Св. Константин Кирил Философ“ получиха отговори „В час по интелектуална собственост“. Образователният проект на Българска асоциация на музикалните продуценти (БАМП) срещна бъдещите творци с музикалния продуцент Станислава Армутлиева,  най-обичаното дуо в бг хип-хопа Павел и Венци Венц, и юристът Велизар Соколов.

Според Годишния доклад на Международната федерация на звукозаписната индустрия: Приходите от записана музика в световен мащаб нарастват с 9,7 %

Глобалният музикален пазар нарастна с 9,7% през 2018 г. Това е четвъртата поредна година на растеж, според Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI) - организацията, която представлява музикалната индустрия по света. Данните, публикувани днес в IFPI Global Music Report 2019, показват, че общите приходи за 2018 г. са 19.1 млрд. щ.д.

Прочетете доклада на IFPI/Read IFPI’s ‘State of the Industry Report’ here

Любо Киров влезе „В час по интелектуална собственост“ с художници

Защо съпругата на Рой Орибсън е забранила хитът Pretty Woman да бъде използван в реклама за тоалетна хартия? Коя е българката, за чиито филм U2 са дали абсолютно безвъзмездно правата за използване на Beautiful Day? Можем ли да определим при какви условия да бъде ползвана една снимка или песен в интернет? Това бяха част от въпросите, на които  възпитаниците от столичното НУИИ „Илия Петров“ получиха отговори „В час по интелектуална собственост“. Образователният проект на Българска асоциация на музикалните продуценти (БАМП) срещна бъдещите творци с музикалния продуцент Станислава Армутлиева,  един от най-успешните ни поп артисти Любо Киров и юристът Велизар Соколов. Като възпитаник на Художествената академия Любо Киров отдели специално време за среща с дванадесетокласници, които му показаха свои творби.

Европейският парламент прие Директивата за авторското право в единен цифров пазар с 348 гласа "за" срещу 274 “против“

След пет години законодателни усилия на всички компетентни институции в ЕС, поредица драматични преговори и подкрепата на цялата креативна общност в Европа, Директивата за авторското право в дигитална среда бе приета oт Европейския парламент с гласовете на 348 евродепутати.

Саундтракът на "Най-великият шоумен" е най-продаваният албум в света за 2018

Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI) обяви  оригиналния саундтрак на филма „Най-великият шоумен“ – The Greatest Showman: Original Motion Picture Soundtrack (OST), за най-добре продаван албум в световен мащаб през 2018 година.

Jeremy? пяха с ученици час по интелектуална собственост"

Изтекли ли са авторските права на покойния Омир върху „Илиада“? От кого трябва да поискат разрешение Metallica, за да направят кавър на ирландска фолклорна песен? Може ли ваш запис да зазвучи като рингтон, или в саундтрак на сериал, без някой да е поискал разрешението ви? Това бяха част от въпросите, на които дванадесетокласниците от столичното Музикално училище получиха отговори „В час по интелектуална собственост“. Образователният проект на Българска асоциация на музикалните продуценти (БАМП) срещна бъдещите творци с музикалния продуцент Станислава Армутлиева,  момчетата от обичаната  рок банда Jeremy? и юриста Велизар Соколов. Ерсин Мустафов и Ташо Колев бяха изненадани с поканата да направят в импровизиран дует с ученичка „Не си сам“ - актуалния им хит с участието на Кирил Маричков.

В класация на световната звукозаписна индустрия: Дрейк е най-продаваният изпълнител за 2018

 

Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI) - организацията, която представлява звукозаписната индустрия по цял свят, отличи Дрейк като най-продавания изпълнител в световен мащаб за 2018 година. Канадският рапър получи признанието след феноменалния успех  на петия си албум Scorpion, включващ  хитовете God’s Plan, Nice for What и In My Feelings. Дрейк  е единственият двукратен носител на титлата World’s Best Selling Artist, която получи за пръв път през 2016 г.

Любо Киров и JEREMY? влизат „В час по интелектуална собственост“

Момчетата от най-обичаната банда в съвременния бг рок – JEREMY?, и поп идолът Любо Киров ще бъдат посланици на образователния проект „В час по интелектуална собственост“.  В началния си етап кампанията на Българска асоциация на музикалните продуценти (БАМП) ще обхване училищата по изкуствата към Министерство на културата в София.  Първата си среща с бъдещите творци на България Jeremy? ще направят Музикалното училище на 5 март, а на 26 март Любо Киров ще сподели защо е важно да сме в час с правата си  пред възпитаниците на Училището по изящни изкуства.  

ЕВРОПЕЙСКИ ОРГАНИЗАЦИИ НА ТВОРЧЕСКИ ИНДУСТРИИ И ПРАВОНОСИТЕЛИ С ПРИЗИВ ДА НЕ СЕ ПРИЕМАТ ПОСЛЕДНИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РЕДАКЦИЯ НА ДИРЕКТИВАТА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО

Обръщаме се с това отворено писмо от името на група правоносители от музикалния, аудиовизуалния и спортния сектор по повод посоката на развитие на Директивата относно авторското право в цифровия единен пазар.

Основните цели на Директивата бе да създаде правила за равнопоставеност на онлайн дигиталния единен пазар и да гарантира на европейските правоносители по-сериозни възможности за създаване и инвестиции в ново и разнообразно творческо съдържание за цяла Европа.

ПОКАНА ЗА РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА БАМП

 

 Управителният съвет на Сдружение „Българската асоциация на музикалните продуценти” – БАМП, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ и чл. 31, ал. 2 и чл. 33 от Устава, свиква редовно заседание на Общото събрание на 28.02.2019 г. от 16:00 часа на адреса на управление на БАМП, находящ се в гр. София, ул. „Поп Богомил” № 1, вх. А, ет. 4, офис 21, при следния дневен ред:

 

Изпълнителният директор на БАМП Ина Килева пред БТА: Искаме бъдещите творци на България да са в час с правата си


Момчетата от инди-рок групата Jeremy? са сред посланиците на „В час по интелектуална собственост“ – образователният проект на Българска асоциация на музикалните продуценти (БАМП), който стартира през февруари в пет столични училища по изкуствата. Това издаде в интервю за БТА изпълнителният директор на БАМП Ина Килева. Фронтменът Ерсин Мустафов, китаристът Ташо Колев и Гергана Нойкова – текстописец и визионер зад публичния имидж на Jeremy?, ще споделят с избран випуск позицията си за защитата на авторското и сродните му права, както и любопитна история около създаването на един от големите си хитове.
Като успешен продуцент, ярък борец за правата на творците у нас и председател на Управителния съвет на БАМП за стойността на един музикален продукт в часовете по интелектуална собственост ще говори и Станислава Армутлиева. 

ПРИТЕЖАТЕЛИТЕ НА ПРАВА СЕ ОБЕДИНЯВАТ С ПРИЗИВ ЗА ЕФЕКТИВНО РАЗРЕШАВАНЕ НА ПРОБЛЕМА С РАЗЛИКАТА В СТОЙНОСТТА/THE VALUE GAP

13 декември, 2018 г. – Широка коалиция от притежатели на права призова трите европейски институции – Комисия, Парламент и Съвет, които обсъждат новата Директива за авторското право в Страсбург, да помнят първоначалната цел на законодателната инициатива, а именно – да се коригира изкривяването на цифровия пазар от действията на платформите със „съдържание, качено от потребителите“ (UUC).

Разликата в стойността/The Value Gap/Transfer of Value е несъответствието между стойността, която някои услуги, даващи достъп до „съдържание, качено от потребителите“,  извличат от творческото съдържание и приходите, които се връщат като възнаграждения към творците и правоносителите.

Пълният текст на писмото е по-долу.

ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ПУБЛИКУВА ПЪРВИЯ СИ СПИСЪК ЗА НАБЛЮДЕНИЕ НА САЙТОВЕ ЗА НЕЛЕГАЛНА ТЪРГОВИЯ И ПИРАТСКО СЪДЪРЖАНИЕ

Европейската комисия публикува своя първи списък за наблюдение на сайтовете за нелегална търговия и достъп до пиратско съдържание извън ЕС, които нарушават правата върху интелектуална собственост и злоупотребяват с европейски продукти и творческо съдържание.
Списъкът има за цел да повиши нивото на информираност сред правоприлагащите институции и политиците в Европа за незаконния характер на тези сайтове, както и да фокусира вниманието на доставчиците на интернет с цел предотвратяване на злоупотреби с предоставяните от тях услуги.

Музикалният продуцент Саня Армутлиева пред "Труд": Над 100 000 души слушат легално музика у нас

Около 100 000 души са потребителите на легални музикални услуги на база абонамент в България. Това заяви в интервю за в. "Труд" председателят на Управителния съвет на Българска асоциация на музикалните продуценти (БАМП) Саня Армутлиева по повод нарастващата популярност на стрийминг платформите (YouTube, Spotify, AppleMusic) у нас. По думите й става въпрос предимно за млади хора, към които е насочена и кампанията на БАМП "В час по интелектуална собственост", която започва през февруари догодина.

„В час по интелектуална собственост“ стартира в 5 училища в София

Колко важно е да променим нагласата, че изкуството не е хоби, а средство за препитание за огромен брой хора? Колко време и средства се инвестират в една идея, за да може тя да се развие до готова песен, картина или фотоизложба? Защо в България е масово схващането, че когато един продукт е нематериален, то той ни се полага за безплатно ползване Това са част от въпросите, на които  Българската асоциация на музикалните продуценти (БАМП) ще даде отговор в кампанията си „В час по интелектуална собственост“.

ЗАБРАНЯВАТ ДОСТЪПА ДО ПИРАТСКИ САЙТОВЕ И В РУМЪНИЯ

Румънският съд разпореди на големите интернет доставчици в страната, сред които са пазарният лидер RCS&RDS, Telecom Romania, UPC Romania, Digital Cable System, AKTA Telecom и Nextgen Communication, да спрат достъпа до множество пиратски сайтове, начело с The Pirate Bay, Film HD и FilmeOnline, както и до сериозен брой огледални и proxy-сайтове за мигриращ алтернативен достъп до пиратско съдържание.

БАМП партнира с ТеРаПро за активна комуникация на филма: „Авторското право: И ти си автор! Можеш да спечелиш от това!“, както и на свързаните с него интервюта с видни представители на българските творчески индустрии

Ина Килева – Изпълнителен Директор на БАМП и Лаури Рехард – Директор Лицензиране и Правни въпроси от Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия – IFPI, присъстваха на официалната премиера на филма „Авторското право: И ти си автор! Можеш да спечелиш от това!“,която се състоя на 18 октомври в зала „Тържествена“ на Университета за национално и световно стопанство /УНСС/.

Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия (IFPI) пусна Доклад за потребителските нагласи в сферата на музиката за 2018

Задълбочено проучване на навиците за слушане на музика в глобален мащаб

Лондон, 9-ти Октомври 2018 – Днес Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия (IFPI) пусна своя Доклад относно потребителските нагласи в сферата на музиката за 2018. Докладът изследва отношението на потребителите на музика от 16 до 64 години в рамките на 20-те най-големи световни музикални пазари.

Европейският парламент прие преговорна позиция за Директивата за авторското право в единния цифров пазар

На 12 Септември в Страсбург, Европейският парламент прие мандат за започване на преговори с държавите в ЕС относно общи правила за защита на авторското право. Тези правила ще гарантират справедливо заплащане за труда на журналистите и хората на изкуството, в днешния дигитален свят. Позицията на Парламента за преговори с държавите-членки за постигане на окончателно споразумение беше приета с 438 гласа „за“ срещу 226 „против“, с 39 „въздържали се“.

04 Юли сър Пол Макартни в подкрепа на Директивата за авторското право

Във връзка с предстоящото пленарно заседание в Европейския парламент на 05 Юли, представители от творческите и културни сектори в Европа се обединиха в подкрепа на гласувания от Правната комисия (JURI) мандат за преговори по Директивата за авторското право.

Обръщение в подкрепа на Директивата за авторското право

УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ,

ЕВРОПЕЙСКИТЕ КУЛТУРНИ И ТВОРЧЕСКИ СЕКТОРИ СЕ ОБРЪЩАТ КЪМ ВАС С МОЛБА
ДА ПОДКРЕПИТЕ МАНДАТА ЗА ПРЕГОВОРИ ПО ДИРЕКТИВАТА ЗА АВТОРСКО ПРАВО НА ПЛЕНАРНОТО ГЛАСУВАНЕ НА 05 ЮЛИ 2018 г.

Международна конференция „3Р for IP: Публично-частно партньорство при защита на интелектуалната собственост“

На 12 Юни 2018 г. в литературен клуб „Перото“ на НДК се проведе международна конференция на тема „3Р for IP: Публично-частно партньорство при защита на интелектуалната собственост“.

МИДЕМ Дискусия за „Разлика в стойността“ (The Value Gap)

От 5 до 8 Юни 2018 г. в Палатата на фестивалите и конгресите в Кан, Франция се проведе Международното издание "Музикално изкуство" (Marché International du Disque et de l'Edition Musicale - MIDEM). Търговското изложение е водещо международно бизнес събитие за музикалната екосистема и се провежда ежегодно от 1967 г.

Световният музикален пазар отбеляза ръст от 8,1% през 2017г.

За трета поредна година, музикалната индустрия отчита ръст, като коефициентът от 8,1% за 2017 г. е най-високият от началото на неговото измерване през 1997 г. (3,6% през 2015 г. и 5,9% през 2016 г.) Новината бе разпространена от Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия (IFPI)* на пресконференция в Лондон по повод годишния доклад за развитието на световния музикален пазар (Global Music Report 2018), публикуван вчера, 24 април 2018 г.

Европейските творци, културни и творчески индустрии призовават Европейския съвет: Запазете целите на предложената Директива за авторско право в единния цифров пазар

Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия (IFPI), съвместно с 26 организации, включително автори на музикални, аудиовизуални и визуални произведения; литературни, музикални, научни, технически и медицински издатели; журналисти; филмови и телевизионни продуценти и дистрибутори; футболни лиги; кино оператори и продуценти, излъчващи организации, сценаристи и фото агенции, се обърнаха с общо писмо към Представителите на държавите-членки в Европейския съюз с призив за ясно правно решение на проблема „разлика в стойността“ (The Value Gap).

Г-н Лаури Рехард, директор на отдел „Лицензиране и правна политика“ в Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия (IFPI) пред български медии

Г-н Лаури Рехард, директор на отдел „Лицензиране и правна политика“ в Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия (IFPI) бе на посещение в България като гост-панелист на организираната от Министерство на културата Конференция по интелектуална собственост - Авторско право, състояла се на 15 Март 2018 г.

Конференция по интелектуална собственост - Авторско право

На 15 Март 2018 г., в Националния дворец на културата се състоя Конференция по интелектуална собственост - Авторско право. Събитието бе част от програмата на Министерство на културата, свързана с Българското председателство на Съвета на ЕС.

„Цената на творчеството" - цената на музиката

Днес, в предаването „Денят започва с култура“ по БНТ бе излъчена рубриката „Цената на творчеството", в която основна тема бе развитието на музикалната индустрия в България и необходимостта от справедливо възнаграждение на творческия труд на изпълнители и продуценти.

Цифров единен пазар: Преговарящите от ЕС се споразумяха за прекратяване на необоснованото блокиране на географски принцип

„Европейският парламент, Съветът и Комисията изпълниха ангажиментите, поети по време на проведената през септември Среща на върха в областта на цифровите технологии в Талин, като прекратиха необоснованото блокиране на географски принцип, едно от приоритетните досиета на ЕС за 2017 г.“ – се казва в съобщение за медиите от 20.11.2017г. на Европейска комисия.

Посещение на г-н Лудовико Бенвенути - Директор на Европейския офис на Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия (IFPI) в България

На 6 октомври 2017 г., на еднодневно работно посещение в гр. София пристигна г-н Лудовико Бенвенути – Директор на Европейския офис на Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия (IFPI).

Годишен доклад Connecting with Music (Music Consumer Insight Report 2017) на Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия (IFPI), Септември 2017 г.

На 19 Септември, Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия (IFPI) публикува своя годишен доклад Connecting with Music (Music Consumer Insight Report 2017), който изследва нагласите на потребителите на музика. Проучването на Ipsos Connect е проведено на 13 от водещите музикални пазара в света – територии, които представляват 85% от световния музикален пазар.

Покана за редовно заседание на Общо събрание на БАМП

До
Членовете на Общото Събрание на
Сдружение „Българска асоциация на музикалните продуценти” - БАМП

Във връзка с решение на Управителния съвет на БАМП от 14.09.2017 г. с настоящото, в съответствие с чл. 26 от ЗЮЛНЦ и чл. 31, ал. 2 и чл. 33 от Устава на БАМП, Ви изпращам покана за редовно заседание на Общото събрание на Сдружението.

Сайтът YouTube-mp3.org преустанови дейност

След съдебни действия предприети от организациите на звукозаписни компании в САЩ и Великобритания, на 7 септември 2017г., най-големият сайт за незаконно "извличане"на музика (stream ripping) - YouTube-mp3.org, преустанови дейност в световен мащаб. Базираният в Германия сайт с 60 милиона посетители на месец от цял свят, няма да нарушава правата на артистите и звукозаписните компании в бъдеще.

25 години „Музикаутор“ - Конференция на тема: „Приносът на интелектуалната собственост възможности за България“

На 08.06.2017г. по случай 25 годишнината от създаването си, Сдружението за колективно управление на авторски права на композиторите „Музикаутор” организира международна конференция на тема: „Приносът на интелектуалната собственост – възможности за България.“ Събитието се проведе в гр. Благоевград с партньорството на Посолство на САЩ в България, Ernst & Young България и Американски университет в България, който беше домакин на форума.

Блестящо представяне на Кристиан Костов на международния конкурс "Евровизия" 2017 г.

Тази година, международният конкурс "Евровизия" в украинската столица Киев донесе на България най-доброто класиране досега. 17-годишният Кристиан Костов, изпълнител на „Вирджиния Рекърдс“, се класира втори с песента „Beautiful Mess“ ("Красива бъркотия"), а победител е Салвадор Собрал от Португалия с изпълнението на „Amar pelos dois“ ("Любов за двама").