Конференция по интелектуална собственост - Авторско право

На 15 Март 2018 г., в Националния дворец на културата се състоя Конференция по интелектуална собственост - Авторско право. Събитието бе част от програмата на Министерство на културата, свързана с Българското председателство на Съвета на ЕС.

„Цената на творчеството" - цената на музиката

Днес, в предаването „Денят започва с култура“ по БНТ бе излъчена рубриката „Цената на творчеството", в която основна тема бе развитието на музикалната индустрия в България и необходимостта от справедливо възнаграждение на творческия труд на изпълнители и продуценти.

Цифров единен пазар: Преговарящите от ЕС се споразумяха за прекратяване на необоснованото блокиране на географски принцип

„Европейският парламент, Съветът и Комисията изпълниха ангажиментите, поети по време на проведената през септември Среща на върха в областта на цифровите технологии в Талин, като прекратиха необоснованото блокиране на географски принцип, едно от приоритетните досиета на ЕС за 2017 г.“ – се казва в съобщение за медиите от 20.11.2017г. на Европейска комисия.

Посещение на г-н Лудовико Бенвенути - Директор на Европейския офис на Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия (IFPI) в България

На 6 октомври 2017 г., на еднодневно работно посещение в гр. София пристигна г-н Лудовико Бенвенути – Директор на Европейския офис на Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия (IFPI).

Годишен доклад Connecting with Music (Music Consumer Insight Report 2017) на Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия (IFPI), Септември 2017 г.

На 19 Септември, Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия (IFPI) публикува своя годишен доклад Connecting with Music (Music Consumer Insight Report 2017), който изследва нагласите на потребителите на музика. Проучването на Ipsos Connect е проведено на 13 от водещите музикални пазара в света – територии, които представляват 85% от световния музикален пазар.

Покана за редовно заседание на Общо събрание на БАМП

До
Членовете на Общото Събрание на
Сдружение „Българска асоциация на музикалните продуценти” - БАМП

Във връзка с решение на Управителния съвет на БАМП от 14.09.2017 г. с настоящото, в съответствие с чл. 26 от ЗЮЛНЦ и чл. 31, ал. 2 и чл. 33 от Устава на БАМП, Ви изпращам покана за редовно заседание на Общото събрание на Сдружението.

Сайтът YouTube-mp3.org преустанови дейност

След съдебни действия предприети от организациите на звукозаписни компании в САЩ и Великобритания, на 7 септември 2017г., най-големият сайт за незаконно "извличане"на музика (stream ripping) - YouTube-mp3.org, преустанови дейност в световен мащаб. Базираният в Германия сайт с 60 милиона посетители на месец от цял свят, няма да нарушава правата на артистите и звукозаписните компании в бъдеще.