25 години „Музикаутор“ - Конференция на тема: „Приносът на интелектуалната собственост възможности за България“

На 08.06.2017г. по случай 25 годишнината от създаването си, Сдружението за колективно управление на авторски права на композиторите „Музикаутор” организира международна конференция на тема: „Приносът на интелектуалната собственост – възможности за България.“ Събитието се проведе в гр. Благоевград с партньорството на Посолство на САЩ в България, Ernst & Young България и Американски университет в България, който беше домакин на форума.

Блестящо представяне на Кристиан Костов на международния конкурс "Евровизия" 2017 г.

Тази година, международният конкурс "Евровизия" в украинската столица Киев донесе на България най-доброто класиране досега. 17-годишният Кристиан Костов, изпълнител на „Вирджиния Рекърдс“, се класира втори с песента „Beautiful Mess“ ("Красива бъркотия"), а победител е Салвадор Собрал от Португалия с изпълнението на „Amar pelos dois“ ("Любов за двама").

Споразумение за подкрепа на авторските права в африканската музикална индустрия

Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия (IFPI), представляваща звукозаписната индустрия в световен мащаб и Африканската Регионална Организация за Интелектуална Собственост (ARIPO)* подписаха споразумение, което ще подобри правата на африканските артисти и тяхната музика.

Международен ден на интелектуалната собственост

26 април- Международен ден на интелектуалната собственост

Международният ден на интелектуалната собственост е и Световен ден на авторското право. Целта на ежегодното отбелязване на празника е да се повиши обществената информираност по отношение на интелектуалната собственост (патенти, марки, индустриален дизайн, авторско право) и нейната роля в света на иновациите и креативността. 

Музикалната индустрия отчита глобален ръст от 5.9% през 2016 г.

На 25 Април Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия (IFPI)  публикува своя годишен  доклад  за развитието на световния музикален пазар през 2016 г. За втора поредна година, индустрията отчита ръст – 3.6% през 2015 г. и 5.9% през 2016 г., като коефициентът за изминалата година е  най-високият от началото на неговото измерване през 1997 г.  Общите приходи за 2016 г. са  на стойност 15,7 милиарда щатски долара, като приходите от продажби на дигитална музика достигат 50% от общите годишни приходи на световната музикална индустрия.

Международна кръгла маса - София

На 24-ти Април 2017 г. катедра „Творчески индустрии и интелектуална собственост“ към Университета за национално и световно стопанство, организира Кръгла маса на тема: „Изграждане на устойчиви бизнес модели за публикуване в интернет“. 

Международна кръгла маса - Варна

На 21 април 2017 г. в Икономически университет Варна се състоя Международна кръгла маса на тема „Актуална проблематика на авторските права в европейското и национално законодателство – регламентация, защита, перспективи“. Събитието бе организирано от Научноизследователски институт при ИУ - Варна, Катедра „Правни науки“ и г-н Емил Радев – член на Европейския парламент (ЕНП). 

Покана за редовно заседание на Общо събрание на БАМП

До
Членовете на Общото Събрание на
Сдружение „Българска асоциация на музикалните продуценти” - БАМП

Във връзка с решение на Управителния съвет на БАМП от 01.11.2016 г. с настоящото, в съответствие с чл. 26 от ЗЮЛНЦ и чл. 31, ал. 2 и чл. 33 от Устава на БАМП, Ви изпращам покана за редовно заседание на Общото събрание на Сдружението.

Да осигурим устойчиво бъдеще за Европейската музикална индустрия

Изпълнителите и авторите на музика от цяла Европа страстно вярват в стойността на музиката. Музиката е в основата на Европейската култура, тя обогатява живота на хората и значително допринася за развитието на европейската икономика.