БАМП и БМА с обща инициатива за обучителни семинари на тема „МУЗИКАЛЕН СЕКТОР И ДИГИТАЛНА ТРАНСФОРМАЦИЯ“

Българската асоциация на музикалните продуценти /БАМП/  и Българската музикална асоциация /БМА/ инициират серия от обучителни сесии – семинари из страната, насочени към артисти-изпълнители и независими продуценти.

В рамките на срещите ще се проведе обучение за  авторските и сродните права в дигиталния свят, както и за данъчно-осигурителните права на артистите-изпълнители. Ще бъдат представени също  дейности и проекти на двете организации, от които изпълнителите могат да се възползват.

Всяка среща ще бъде осъществена в два модула. В първия Станислава Армутлиева от Virginia Records, председател на Управителния съвет на БАМП, ще представи различни дигитални платформи и начините за лицензиране на музикални права към тях, какво е ISRC код, какви са юридическите особености на правата на  музикантите, какви са маркетинговите инструменти за популяризиране на музика. Във втория  модул председателят на Българска музикална асоциация проф. Христо Йоцов ще говори за дейностите на организацията, а изпълнителният й директор д-р Мирена Станева ще разкаже за основните направления, по които БМА работи в полза на музикалния сектор. Предвижда се и отворена дискусия с членове на Управителния съвет и екипа на БМА с цел идентифициране на конкретни проблеми, които възпрепятстват успешната работа на музикантите и дефиниране на основни специфични нужди за възстановяване на сектора в различните региони в страната. 

С програмата на събитието можете да се запознаете ТУК.

 

Семинарите ще се проведат до края на 2022 година в 4 областни града:

               * Пловдив (31.10. 2022 г., Бий Боп кафе, ул. Гладстон 1)

               * Плевен (3.11.2022 г., РИМ – Плевен, ул. Стоян Заимов 3)

               * Варна (5.12.2022 г., Социална чайна, ул. Преслав 53)

               * Бургас (6.12. 2022 г., Модерен театър, ул. Милин камък 1)

 

Участието в семинара е безплатно, но желаещите да следва да попълнят регистрационна форма.